Taiteestani

Teen maalaukseni akryyliväreillä ja piirrokseni pastelli- sekä lyijykynillä. Pyrin käyttämään vain vegaanisia ja eläinkokeettomia materiaaleja sekä välineitä.

Taiteeni keskeisiä piirteitä ovat liukuva värien käyttö, vahvoilla ääriviivoilla tai värien rajoilla leikittely sekä naivistiset piirteet ja muodot sekoittuneena realismiin. Taiteeni on esittävää, ja asioiden käsitteleminen vastakohtien kautta kiehtoo minua. Luomisprosessini on hidas ja pohdiskeleva.

Ensimmäinen yksityistaidenäyttelyni oli akryylimaalauksista koostunut Armoa!, jonka luomisen aloitin opiskellessani teologiaa yliopistossa. Se sai avajaisjuhlansa lokakuussa 2017. Armoa! käsitteli eläinten oikeuksia kristinuskon näkökulmasta.

Carol J. Adamsin etänä pitämä puhe Armoa! -taidenäyttelyn avajaisissa (2017).

Toinen taidenäyttelyni oli akryylimaalauksista koostunut kokonaisuus nimeltään Haluan suojella. Näyttely pystytettiin esille ensi kerran marraskuussa 2020. Se koostui muotokuvista, joita olin maalannut eläinoikeusaktivisteista.

Haluan suojella -taidenäyttelyn mallit kertovat muotokuvistaan (2020).

Kolmas taidenäyttelyni Hiljaisuudessa huudetaan on paraikaa esillä Helsingin Galleria Diakissa. Näyttelyssä on mukana niin vanhaa kuin uuttakin eläinteologiaan liittyvää tuotantoani ja maalausten lisäksi näyttelyäni täydentävät kirjoittamani rukoukset eläinten puolesta.

Neljäs näyttelyni keskittyy niin ikään kristilliseen eläinkuvaan ja se on paraikaa työn alla.

Taiteilijana haluan ennen kaikkea lohduttaa, voimaannuttaa ja laittaa ”pyöriä pyörimään” rohkaisemalla toimimaan epäoikeudenmukaisuuksia vastaan.