Minut on hylätty, 2017


540 €

Taiteilija: Limppu Witick
Tekniikka: Akryylimaalaus kangaspinkopohjalle
Valmistumisvuosi: 2017
Koko: 46 x 38 cm

Minut on hylätty oli vuosina 2017 ja 2018 esillä Armoa!-nimisessä taidenäyttelyssä, jonka on arveltu olevan maailman ensimmäinen eläinteologiaa käsittelevä näyttely. Teos on lakattu.

  • Postikulut (20 €) lisätään hintaan
  • Maalauksen tuotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan Eläinsuojeluyhdistys Dewi ry:lle kodittomien kissojen hyväksi tehtävään vapaaehtoistyöhön
  • Kehykset eivät sisälly hintaan

Teos on tilattavissa sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeen kautta.


Maalauksen kuvaus

Askartelukaupan myyjänä työskennellessäni punaiset TARJOUS-tarrat vilisivät silmissäni ja pahvilaatikkopakkauksia tuli kuormapäivinä purettua niin monta, että kädet kuivahtivat kauttaaltaan. Tulin tuolloin miettineeksi, kuinka paljon tavaraa maailmassa onkaan, ja kuinka pähkinöiksi ihmiset menevätkään pyyhekumeista, puuhelmistä ja muovipilleistä, niiden maksaessa korkeintaan pari euroa paketilta. Kissoihin suhtaudutaan varsin samalla tavalla, vaikka kyseessä on elävä olento, eikä mikään pyyhekumi. Kissoilla on maine helppohoitoisina, itsekseen viihtyvinä ja halpoina – usein jopa ilmaisina – lemmikkeinä, jotka voi ottaa luokseen asumaan hetken mielijohteesta. Myös kynnys luopua niistä on matala, elleivät odotukset täytykään. Kissoja päätyy löytöeläintaloihin valtavat määrät vuosittain.

Halusin tällä maalauksella herättää pohdintaa kissojen asemasta ja niiden kaipaamasta arvostuksesta.