Limppu Witick

Olen Limppu,  kokkolalaislähtöinen taiteilija vuosimallia 1991. Vanhempani ovat kutsuneet minua tuolla lempinimellä niin kauan kuin muistan, mutta taiteilijanimekseni se valikoitui vasta paljon myöhemmin.


TAITEESTANI


Luon taidetta ja kuvituksia sekä omaehtoisesti että tilauksesta. Teen maalaukseni akryyliväreillä ja piirrokseni pastelli- sekä lyijykynillä. Pyrin käyttämään vain vegaanisia ja eläinkokeettomia materiaaleja sekä välineitä.

Taiteeni keskeisiä piirteitä ovat liukuva värien käyttö, vahvoilla ääriviivoilla tai värien rajoilla leikittely sekä naivistiset piirteet ja muodot realismiin sekoittuneena. Taiteeni on esittävää, ja asioiden käsitteleminen vastakohtien kautta kiehtoo minua. Pohdin paljon sielun roolia arkipäivän materialismissa.

Analyyttinen otteeni maailmaan tulee ilmi taiteessani ja kätkenkin teoksiini paljon intertekstuaalisia viittauksia sekä tarkoituksellisia symboleja. Toisaalta haluan jättää katsojalle tilaa hengittää, tulkita.

Tilaustöitä lukuun ottamatta tuotantoni on yhteiskuntakriittistä. Tavoitteeni on tuoda esiin piileviä rakenteita sekä ristiriitoja. Taiteilijana haluan kuitenkin ennen kaikkea lohduttaa, voimauttaa ja laittaa ”pyöriä pyörimään” rohkaisemalla toimimaan epäoikeudenmukaisuuksia vastaan.


TILAUSTYÖT


Olen innokas ottamaan vastaan uusia projekteja! Piirtäminen on aina ollut lähellä sydäntäni ja olen tehnyt sitä pienestä pitäen. Vuonna 2010 kiinnostuin myös maalaamisesta, ja sen jälkeen sivellin onkin viuhunut sinne tänne. Tilaustöiden tekemisestä minulla on kokemusta vuodesta 2012. Olen toteuttanut niitä  niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin. Pääosin teen lyijykynämuotokuvia, mutta muunlaisiakin hommia on tullut toteutettua. Esimerkiksi vuoden 2017 toukokuussa valmistin Refresco Finland Oy:lle mehupurkkikuvituksia pastelliliiduin.


TAIDEHISTORIANI


Olen opiskellut taidetta Kokkolan Lasten ja nuorten kuvataidekoulussa 1998–2006, pääaineenani lyijykynäpiirtäminen. Kuvataidekoulu jäi vuoden päähän päättötodistuksesta, kun jouduin 15-vuotiaana muuttamaan vanhempien eron myötä Rovaniemelle ja tutut kuviot jäivät taa. Taide kuitenkin pysyi elämässä mukana, ja vuonna 2007 minut hyväksyttiin Lyseonpuiston lukion kuvataidelinjalle.

Lukion jälkeen suuntasin monien yllätykseksi opiskelemaan teologiaa Itä-Suomen yliopistoon, Joensuuhun. Vuonna 2015 aloin luomaan opiskelujen lomassa ihka ensimmäistä yksityistaidenäyttelyäni. Näyttely oli nimeltään ”Armoa!” ja se pohjautui pro gradu -tutkielmaani ”Eläinrakas Jumala – Andrew Linzeyn teologiset perusteet eläinten oikeuksien edistämiselle kristillisenä velvollisuutena”. Näyttelyn tavoitteena oli herättää pohdintaa eläinten oikeuksista kristillisestä näkökulmasta. Valmistuin teologian maisteriksi huhtikuussa 2016, ja  akryylimaalauksista koostuvan Armoa!-näyttelyn avajaisia vietettiin lokakuussa 2017. Tällä hetkellä luon Haluan suojella -nimistä taidenäyttelyä, joka kertoo sekin eläinten oikeuksista, tällä kertaa eläinoikeusaktivistien näkökulmasta käsin.

Pääasiallinen tekniikkani on akryylimaalaaminen kankaalle, mutta lisäksi teen yksityishenkilöiden ja yritysten tilaamia kuvituksia muun muassa lyijykynäpiirroksina.

Teoksiani on ollut esillä erilaisissa tapahtumissa, kahvilassa, kirjastossa ja kirkossa. Asun ja työskentelen Tampereella päätoimisena taiteilijana.


TAIDENÄYTTELYT


Armoa!

Keskityin vuosina 2015-2017 luomaan ensimmäistä yksityistaidenäyttelyäni, nimeltään Armoa!. Sen avajaisia vietettiin Joensuussa eläinten päivänä 4.10.2017. Armoa! kutsuttiin esille Helsingin Paavalinkirkon aulagalleriaan maaliskuuksi 2018.

 

Haluan suojella

Toukokuussa 2018 aloin luomaan toista näyttelyäni. Näyttely on  nimeltään Haluan suojella, ja siinä pohditaan eläinten asemaa ja itseisarvoa yksityishenkilöiden näkökulmasta käsin.


KIRJOITUKSET JA ARTIKKELITHAASTATTELUT


LINKIT