Laura ”Limppu” Witick


MIKÄ IHMEEN ”LIMPPU”?


Olen Limppu, vuonna 1991 syntynyt taiteilijanalku. Limpuksi minua alettiin kutsua jo lapsena, mutta ikävä kyllä vanhempani ovat täysin unohtaneet, mikä johti tuon lempinimen syntyyn. Otin Limpun taiteilijanimekseni puhtaasti käytännöllisistä syistä: ”kokonimikaimojani” on Suomessa sen verran monta kappaletta, että meidät sekoitetaan jatkuvasti toisiimme.


TAIDE JA MINÄ


Olen innokas ottamaan vastaan uusia projekteja! Piirtäminen on aina ollut lähellä sydäntäni ja olen tehnyt sitä pienestä pitäen. Vuonna 2010 kiinnostuin myös maalaamisesta, ja sen jälkeen sivellin onkin viuhunut sinne tänne.Tilaustöiden tekemisestä minulla on kokemusta vuodesta 2012. Olen toteuttanut niitä  niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin. Pääosin teen lyijykynämuotokuvia, mutta muunlaisiakin hommia on tullut toteutettua. Esimerkiksi vuoden 2017 toukokuussa valmistin Refresco Finland Oy:lle mehupurkkikuvituksia pastelliliiduin. 


ARVOT


Eettiset ja ekologiset arvot ovat minulle tärkeitä, ja pyrin ottamaan ne tarkasti huomioon työskennellessäni  – suosin kierrättyjä materiaaleja, enkä esimerkiksi käytä eläinperäisistä ainesosista valmistettuja maaleja tai siveltimiä. Taiteella ansaitulla tuotollani tuen hyväntekeväisyyskohteita.


TAIDENÄYTTELYT


Tilaustöiden lisäksi keskityin vuosina 2015-2017 luomaan ensimmäistä yksityistaidenäyttelyäni, nimeltään ”Armoa!”. Sen avajaisia vietettiin Joensuussa eläinten päivänä 4.10.2017. Armoa! oli Joensuun lisäksi esillä Helsingin Paavalinkirkon aulagalleriassa maaliskuussa 2018.

Toukokuussa 2018 alan luomaan toista näyttelyäni.


HAASTATTELUT JA ARTIKKELIT