Limppu Witick

Mikä ihmeen ”Limppu”?


Kun ihmiset saavat käsiinsä käyntikorttini, kommentoivat he 97 % todennäköisyydellä ensin lempinimeäni ja sitten vasta kevytyritystäni. Limppu-nimen keksi isäni, kun olin vielä pieni. Ikävä kyllä isäni on täysin unohtanut, mistä ihmeestä hän sen alunperin innovoi. Koko rimpsu lempinimestäni kuuluu ”Limppu Livari Livingstone”. Viimeinen nimi on varmaankin peräisin tutkimusmatkailija David Livingstonelta, sillä meillä on sama syntymäpäivä.

Lempinimen käyttö taiteilijanimenä perustuu puhtaasti käytännöllisiin syihin. ”Kokonimikaimojani” on nimittäin Suomessa sen verran monta kappaletta, että meidät sekoitetaan jatkuvasti toisiimme.


Taidehistoriani


Piirtäminen on aina ollut lähellä sydäntäni ja olen tehnyt sitä pienestä pitäen. Olen käynyt Lasten ja nuorten kuvataidekoulun, suorittanut lukion kuvataidediplomin (arvosanalla 5/5) ja valmistunut ylioppilaaksi lukion kuvataidelinjalta. Lisäksi olen käynyt Kansalaisopiston kuvataidekursseilla. Maalaamisesta innostuin kunnolla vasta vuonna 2010, mutta sen jälkeen sivellin onkin viuhunut sinne tänne. Siirry ansioluetteloon tästä.


Synesteettinen Sivellin


Vuonna 2012 perustin ensimmäisen blogini, joka hetken mielijohteesta sai nimekseen Synteettinen Sivellin. Aloin saada blogin kautta satunnaisia tilauksia, ja vähitellen ajatus yrityksen perustamisesta hahmottui mielessäni. En kuitenkaan koskaan pitänyt blogin nimestä, joten se koki pienen muutoksen ja vaihtui Synesteettiseksi Siveltimeksi.

Vuonna 2014 perustin nykyisen kevytyritykseni, jota pyöritin alun perin opintojen lomassa. Aloitin päätoimisen kevytyrittämisen valmistuttuani maisteriksi, ja tein sitä vuoden verran. Kesäkuussa 2017 totesin, etteivät tulot ihan riitä elämiseen, joten aloin hakea sivutyötä. Tällä hetkellä karkeasti arvioituna puolet tuloistani tulevat Synesteettisen Siveltimen kautta ja puolet taas askartelukaupan myyjän pestistäni.

Kevytyritys poikkeaa oikeasta yrityksestä lähinnä siten, että teosten laskutus tapahtuu ukko.fi-laskutuspalvelun kautta, eikä minulla ole y-tunnusta.


Tulevaisuudennäkymät


Sain teologian maisterinopintoni päätökseen huhtikuussa 2016. Teologinen ala ei kuitenkaan kutsu minua vielä, vaan aion jatkaa päätoimista taiteilua. Vuonna 2017 minulta on tulossa eläinteologisiin aiheisiin pureutuva Armoa!-niminen taidenäyttely.


Haastattelut ja artikkelit