Laura ”Limppu” Witick

Moi! Olen Limppu, vuonna 1991 syntynyt taiteilijanalku. Limpuksi minua alettiin kutsua jo lapsena, mutta ikävä kyllä vanhempani ovat täysin unohtaneet, mikä johti tuon lempinimen syntyyn. Otin Limpun taiteilijanimekseni puhtaasti käytännöllisistä syistä: ”kokonimikaimojani” on Suomessa sen verran monta kappaletta, että meidät sekoitetaan jatkuvasti toisiimme.

Piirtäminen on aina ollut lähellä sydäntäni ja olen tehnyt sitä pienestä pitäen. Vuonna 2010 kiinnostuin myös maalaamisesta, ja sen jälkeen sivellin onkin viuhunut sinne tänne.

Vuodesta 2012 saakka olen tehnyt taidetta tilauksesta. Yleensä homma kulkee siten, että asiakkaat lähettävät minulle valokuvan, jonka pohjalta toteutan teoksen. Olen myös luonut kuvituksia täysin asiakkaan idean pohjalta.

Eettiset ja ekologiset arvot ovat minulle tärkeitä, ja pyrin ottamaan ne tarkasti huomioon työskennellessäni  – suosin kierrättyjä materiaaleja, enkä esimerkiksi käytä eläinperäisistä ainesosista valmistettuja maaleja tai siveltimiä. Taiteella ansaitulla tuotollani tuen useita hyväntekeväisyyskohteita.

Tilaustöiden lisäksi olen keskittynyt viimeiset pari vuotta luomaan ensimmäistä yksityistaidenäyttelyäni. Näyttely on nimeltään ”Armoa!” ja sen avajaisia vietettiin eläinten päivänä 4.10.2017. Armoa! on esillä Kulttuurikahvila Laiturilla 5.10. – 31.10.2017,Joensuun pääkirjastolla 27.11.-9.12.2017 ja Helsingin Paavalinkirkon aulagalleriassa maaliskuussa 2018. Tervetuloa tutustumaan teoksiini livenä!

Haastattelut ja artikkelit