FAQ

Paljonko tilaustöiden teettäminen maksaa?

Mikäli olet halukas tilaamaan muita kuin hinnastosta löytyviä töitä (esimerkiksi maalausten entisöintiä, logojen toteuttamista tai ohjelma-lehtisten suunnittelua), ota yhteyttä ja sovitaan hinnasta yhdessä!

Kauanko maalausten/piirrosten tekeminen kestää?

Maalauksen tai piirroksen valmistumiselle kannattaa varata aikaa, sillä hutiloimalla taiteilu ei onnistu. Valmistumiseen menevä aika riippuu työn monimutkaisuudesta sekä tilausjonossa olevien töiden määrästä. Yhden henkilön muotokuvapiirrokseen menee aikaa vähintään kolme arkipäivää. Tämän jälkeen varaan yleensä 2 arkipäivää mahdollisille korjauksille, joita asiakas saattaa haluta. Tyypillisiä korjauksia ovat esimerkiksi varjostusten lisäämiset tai taiteilijalta unohtuneen/huomaamatta jääneen yksityiskohdan lisääminen esimerkiksi kaulakoruun. Muotokuvamaalaukseen aikaa kuluu vähintään kolme viikkoa, yleensä enemmänkin. Sekä piirustus- että maalaustyylini ovat hitaita, sillä haluan tehdä keskittyä jokaiseen teokseen täysillä, sekä tehdä niissä esiintyvistä henkilöistä luontevia ja yksityiskohtaisia, pysyen kuitenkin tyylilleni uskollisena. Panostan erityisesti muotokuvattavien ilmeisiin.

Postitukseen kannattaa varata aikaa 2-4 päivää. Ilmoitan tilaajalle aina jo alustavan tilauksen yhteydessä, onnistuuko toivottu deadline.

Millainen on hyvä mallikuva?

Hyvä mallikuva ihmisestä tai eläimestä on tarpeeksi selkeä. Turkin/hiusten suunnan ja muodon pystyy helposti erottamaan kuvasta. Kuva voi olla kuvattu salamalla, kunhan se ei ylivalaise mitään kohtaan tai tee pupilleista ”oudon” näköisiä.  Luonnonvalossa otetut kuvat toimivat kuitenkin selkeästi parhaiten. Varjoihin kannattaa kiinnittää huomiota, etenkin lyijykynäpiirrosta tilatessa: jos valo tulee mallin takaa, kasvot jäävät varjoon ja lopputulos saattaa piirroksessa näyttää sottaiselta. Jos valo taas tulee suoraan yläpuolelta, saattavat varjot muodostaa mallille esimerkiksi poikkeuksellisen mustat silmänalukset.

Kuuluvatko kehykset hintaan?

Kehykset eivät kuulu hintaan. Mikäli asut Joensuun lähistöllä, suosittelen Taide & Kehys Mikartia kehystämiseen.

Vastaan mielelläni lisäkysymyksiin!