Ei pelkää lintunen

Alkuperäinen maalaus- 420 €

Taiteilija: Limppu Witick
Tekniikka: Akryylimaalaus kangaspinkopohjalle
Valmistumisvuosi: 2017
Koko: 40 x 30 cm

Ei pelkää lintunen oli vuosina 2017 ja 2018 esillä Armoa!-nimisessä taidenäyttelyssä, jonka on arvioitu olleen maailman ensimmäinen eläinteologiaa käsittelevä näyttely. Teos on lakattu.

  • Hinta sisältää arvonlisäveron (10 %) + toimituskulut kotimaassa
  • Kehykset eivät sisälly hintaan.
Kiiltäväpintainen printti - 30 €

Printti on painettu paksuun ja kiiltäväpintaiseen julistepaperiin. Jokaiseen kiiltäväpintaiseen printtiin maalataan käsin taiteilijan aito nimikirjoitus.

  • Hinta sisältää arvonlisäveron (24 %) + toimituskulut kotimaassa
  • Printin koko: 28,50 x 21,5 cm
  • Kehykset eivät sisälly hintaan.

Varastossa: 2 kpl (poistuu valikoimasta)


Kananmunateollisuudessa puolet kananpojista, koiraat, heitetään pois ensimmäisenä elinpäivänään. Ne kaasutetaan kuoliaiksi hiilidioksidikammiossa tai heitetään silppuriin, koska ne ovat tarpeettomia kananmunateollisuudelle. Kertakäyttökulttuuri on vahvasti läsnä eläintuotannossa. Teos tuo sen pohdittavaksi kristillisestä näkökulmasta.

Sekä alkuperäinen taideteos että siitä teetetyt tuotteet ovat tilattavissa sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeen kautta.


Maalauksen kuvaus

Ei pelkää lintunen -maalauksessa on kananpoikanen, jonka kyljestä poistetaan roskaa symboloiva merkintä. Maalauksessa osittain näkyvä ihmishahmo on pukeutunut albaan, joka symboloi puhtautta. Hänen vasemmassa nimettömässä olevassa sormuksestaan erottuu teksti ”Room. 8: 20 –”.

Raamatunkohta kuuluu seuraavasti:

”Kaiken luodun on täytynyt taipua katoavaisuuden alaisuuteen, ei omasta tahdostaan, vaan hänen, joka sen on alistanut. Luomakunnalla on kuitenkin toivo – –.” Teoksella korostetaankin ennen kaikkea toivon näkökulmaa kaiken kurjuuden keskellä.